بک واش سختی گیر رزینی یکی از مراحل کلیدی برای حفظ عملکرد بهینه این تجهیزات تصفیه آب است. در بلاگ سختی گیر رزینی چیست ، با این دستگاه آشنا شدید و دانستید که سختی گیر رزینی فلزی و سختی گیر رزینی FRP با حذف یونهای کلسیم (Ca) و منیزیم (Mg) موجود در آب، سختی آن را از بین میبرند و آب نرم تولید مینمایند. نگهداری صحیح از این دستگاهها یکی از مهمترین اقداماتی است که میتوانید برای بهبود کارایی و کاهش هزینهها انجام دهید. یکی از راههای صحیح نگهداری از دستگاه انجام عمل بکواش میباشد.
بک واش سختی گیر رزینی چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا میدانید شستشوی معکوس (Backwash) چگونه میتواند باعث افزایش عمر رزین دستگاه تصفیه شود؟ چه زمانی باید بک واش سختی گیر رزینی انجام شود؟ چند وقت یکبار باید بک واش سختی گیر رزینی انجام شود؟ در ادامه علاوه به پاسخ همه این سوالات، آموزش گام به گام و فیلم شستشوی سختی گیر ، تفاوت بین بک واش سختی گیر رزینی و تعویض رزین، 9 اشتباه رایج و نکات مهم در فرایند بک واش سختی گیر رزینی را یاد میگیرید.
افزایش طول عمر دستگاه با این ترفند ساده ؛ بک واش سختی گیر رزینی
بک واش سختی گیر رزینی میتواند عمر دستگاههای شما را به طرز چشمگیری افزایش دهد. همانطور که میدانید، این دستگاه نقش مهمی در تصفیه آب دارد و بک واش سختی گیر رزینی برای حفظ عملکرد بهینه آن ضروری است. شستشوی معکوس شاید در نگاه اول یک فرایند ساده به نظر برسد؛ اما اگر بدانید این تکنیک چگونه میتواند هزینههای تعمیر و نگهداری را کاهش داده و کیفیت آب را بهبود ببخشد، هرگز آن را نادیده نمیگیرید.
بک واش سختی گیر رزینی چیست و چه کاربردی دارد؟
بک واش سختی گیر رزینی فرایندی است که با شستشوی رزین، رسوبات و ناخالصیها را از بین میبرد و کارایی سختیگیر را افزایش میدهد. بکواش از مهمترین مراحل شستشوی دستگاه است. در زمان کار دستگاه و در مرحله سرویس، عمل سختیگیری انجام میگیرد. در این مرحله یونهای سدیم (Na) موجود در رزین جایگزین یونهای رسوبزا میشوند. به این ترتیب، یونهای کلسیم و منیزیم که عامل اصلی شکل گیری رسوبات هستند، از آب حذف میگردند.
در طول مدت سختیگیری یا سرویس، بستر رزین تحت جریان از بالا به پایین آب قرار دارد. با گذشت زمان، یونهای رسوبزای جمع شده در رزین افزایش مییابد و این امر موجب فشرده شدن و اشباع رزینها میشود. رفته رفته عملکرد دستگاه کند میشود؛ رزین دیگر توانایی حذف سختی آب را ندارد و یونهای سختی در آب خروجی دستگاه مشاهده میشوند. در این شرایط، بکواش و احیا باید بلافاصله انجام شود. شستشوی معکوس سختی گیر رزینی به همراه احیای آن باعث بازگرداندن کارایی اولیه رزینهای داخل سختیگیر میشود.
چگونه شستشوی معکوس سختی گیر رزینی عمر دستگاه شما را افزایش میدهد؟
در حالت بک واش سختی گیر رزینی (Backwash) جهت جریان آب معکوس (از پایین به بالا) میشود. جریان از پایین به بالای آب موجب انبساط و شناور شدن دانههای رزین، خارج شدن ذرات معلق درگیر شده در آنها و آماده شدن دستگاه برای مرحله احیای سختی گیر رزینی میشود. منبسط شدن رزینها یعنی جدا شدن دانههای رزین باعث میشود محلول آب و نمک برای احیا به خوبی از بین این دانهها عبور کند و مرحله احیا با بازدهی بیشتری به اتمام برسد.
آموزش گام به گام بک واش سختی گیر رزینی
برای انجام بک واش سختی گیر رزینی (Backwash) ابتدا شیر آب خروجی را ببندید و همزمان شیر دور ریز را باز نمایید. سپس اهرم چند حالته یا شیر سه راهه کله گاوی را روی حالت شستشو (Wash) قرار دهید. آب از انتهای مخزن وارد بستر رزین میشود. سپس با عبور از بستر سیلیسی و رزین به سمت بالا جریان پیدا کرده و از طریق لوله تخلیه که هنگام نصب سختی گیر رزینی تعبیه شده است، به شبکه فاضلاب منتقل میگردد.
شستشو را ادامه دهید تا آب خروجی از دستگاه کاملاً شفاف و تمیز شود. زمانی که این حالت حاصل شد، مرحله بک واش سختی گیر رزینی به پایان میرسد. به این ترتیب مواد معلق از بستر رزین جدا شده و فشردگی دانههای رزین کم میگردد. مدت زمان لازم برای عملیات بکواش به میزان آلودگی و اندازه دستگاه بستگی دارد و معمولاً بین 5 تا 15 دقیقه طول میکشد.
فیلم شستشوی سختی گیر رزینی
فیلم شستشوی سختی گیر رزینی فرایند تمیز کردن و نگهداری سختیگیرهای آب را به صورت مرحله به مرحله نمایش میدهد. در فیلم شستشوی سختی گیر رزینی، نکات مهم شستشوی این دستگاه و بازگرداندن کارایی سیستم توضیح داده میشود.
تفاوت بین بک واش سختی گیر رزینی و تعویض رزین چیست؟
تعویض رزین و بکواش (Backwash) دو فرایند متفاوت هستند که با اهداف و شرایط مختلف انجام میشوند. در بک واش سختی گیر رزینی ، رزینها شستشو داده میشوند. شستشوی دستگاه با هدف حذف ذرات معلق، آلودگیها و رسوبات که در بین دانههای رزین جمع میشوند انجام میگیرد. در حالیکه تعویض رزین این دستگاه با هدف جایگزینی رزینهای فرسوده که ظرفیت خود را برای تبادل یونها از دست دادهاند انجام میشود.
نکات مهم بک واش سختی گیر رزینی
برای افزایش کارایی و عمر مفید این دستگاه لازم است که نکات مهم بک واش سختی گیر رزینی را بدانید و از آنها استفاده نمایید. حجم رزین در مخزن این دستگاه باید بهگونهای تنظیم شود که در زمان شستشو امکان انبساط رزینها تا 50 درصد فراهم باشد. برنامه ریزی منظم شستشو و احیای رزین بر اساس ظرفیت رزین و سختی آب ورودی، کنترل و تنظیم فشار آب طبق مشخصات فنی دستگاه، استفاده از آب نرم یا حداقل تصفیه شده برای شستشوی رزین از نکات مهم احیای دستگاه هستند. همچنین رعایت دقیق دستورالعملهای سازنده، بررسی و تعمیر منظم شیرهای کنترلی، استفاده از آب با دمای مناسب، کنترل دورهای کیفیت آب خروجی، آموزش کامل و دقیق اپراتورها درباره طرز کار سختی گیر رزینی و نگهداری دستگاه، از دیگر نکات مهم بک واش سختی گیر رزینی میباشند.
همچنین
طراحی سختیگیرها به گونهای است که مقدار رزین و ظرفیت تبادل یونی آن مشخص میشود. اگر مصرف آب زیاد یا کیفیت آب ورودی پایین باشد، رزین سریعتر اشباع میشود و فرایند شستشوی معکوس و احیا باید با تناوب بیشتری انجام شود. شستشوی معکوس سختی گیر رزینی و احیای آن نقش مهمی در حفظ کیفیت و کارایی سیستم تصفیه آب دارد و موجب افزایش عمر رزین دستگاه تصفیه و بهینه سازی آن میشود. مشاهده فیلم شستشوی سختی گیر و نتیجه انجام مرحله بکواش، آماده شدن بستر رزین برای مرحله احیا است. بکواش، استفاده از نمک خالص، جلوگیری از آلودگی مخزن، تعویض دورهای رزینها از نکات کلیدی برای حفظ عمر رزینها هستند. با رعایت نکات و مراحل ذکر شده میتوانید عملکرد بهینه دستگاه خود را تضمین کنید و از خرابی زود هنگام آن جلوگیری نمایید. شرکت البرز تصفیه ایرانیان، سازنده و مجری تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب با بالغ بر 50 سال تجربه (از سال 1352) و ارائه بهترین گارانتی و خدمات پس از فروش در کنار شماست. جهت دریافت مشاوره رایگان از تکنسینهای حرفهای و مجرب ما با شمارههای 09334808953 یا 02191096043 تماس حاصل فرمایید.