البرز تصفیه ایرانیان

طرز کار سختی گیر رزینی + راه‌ حلی برای حذف سختی آب

آشنایی با طرز کار سختی گیر رزینی و استفاده از این دستگاه به شما کمک می‌کند تا بتوانید کیفیت آب سخت مصرفی خود را به طرز چشمگیری بهبود ببخشید.
طرز کار سختی گیر رزینی

همانطور که در بلاگ نحوه شکل گیری رسوبات یاد گرفتید، می‌دانید که آب سخت باعث ایجاد رسوب در تجهیزات، انسداد لوله‌های سیستم تاسیسات و به ‌جا گذاشتن لکه‌های سفید روی ظروف و سطوح می‌شود. رسوب تشکیل شده انتقال حرارت را مشکل ساخته و باعث هدر رفت انرژی می‌گردد. این‌ها تنها بخشی از مشکلات آب سخت هستند. خوشبختانه، راه حلی ساده و موثر برای این مسئله وجود دارد و آن استفاده از سختی گیر رزینی است. در بلاگ سختی گیر رزینی چیست به طور کامل با این دستگاه آشنا شدید. برای استفاده از این دستگاه لازم است که طرز کار آن را یاد بگیرید. در این بلاگ، به طور کامل به بررسی ساده و مرحله به مرحله طرز کار سختی گیر رزینی و مزایای عملکرد سختی گیر رزینی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا راز آب نرم و باکیفیت را کشف کنید.

بررسی عملکرد سختی گیر رزینی

همانطور که می‌دانید این دستگاه یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنایع تصفیه آب است که برای کاهش سختی آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. سختی آب به وجود یون‌های کلسیم (Ca) و منیزیم (Mg) در آن اشاره دارد که می‌تواند مشکلاتی مانند رسوب‌ گذاری در لوله‌ها، کاهش کیفیت آب و افت کارایی دستگاه‌ها را به همراه داشته باشد. با بررسی عملکرد سختی گیر رزینی و استفاده از آن به سادگی سختی آب کاهش می‌یابد. این دستگاه با استفاده از فرآیند تبادل یونی این یون‌ها را از آب حذف می‌کند.

تماس و مشاوره رایگان البرز تصفیه ایرانیان

طرز کار سختی گیر رزینی به زبان ساده | راهنمای کامل برای تازه‌ کارها

طرز کار سختی گیر رزینی پیچیدگی خاصی ندارد و بسیار ساده است. آب سخت از طریق ورودی وارد مخزن می‌شود. در این مرحله آب حاوی یون‌های کلسیم و منیزیم است. درون مخزن دستگاه، لایه‌ای از رزین‌های خاص قرار دارد. این رزین‌ها حاوی یون‌های سدیم (Na) هستند. وقتی آب از بستر رزین عبور می‌کند، یون‌های کلسیم و منیزیم با یون‌های سدیم موجود در رزین تبادل می‌شوند. به این ترتیب، آب سخت به آب نرم تبدیل می‌گردد. آب بدون سختی یا به اصطلاح آب نرم به کمک نازل های آب جمع کن از کف مخزن جمع آوری و از دستگاه خارج می‌گردد. با وجود اینکه عملکرد سختی گیر رزینی فلزی و سختی گیر رزینی Frp مشابه است اما تفاوت‌هایی نیز میان آن‌ها وجود دارد. در بلاگ مقایسه همه جانبه سختی گیر رزینی فلزی و FRP با تفاوت این دستگاه‌ها آشنا شوید.

مرحله به مرحله طرز کار سختی گیر رزینی

با توجه به طرز کار سختی گیر رزینی ، سختی آب کاهش یافته و آب نرم تولید می‌شود. این دستگاه برای انجام عملیات حذف سختی آب، مراحلی را طی می‌کند تا فرایند نرم کردن آب به درستی انجام شود. در ادامه با مرحله به مرحله طرز کار سختی گیر رزینی آشنا می‌شوید:

مرحله اول سرویس (Service): در مرحله سرویس، دستگاه در حال انجام کار و کاهش سختی آب می‌باشد. به مرور زمان با افزایش یون‌های کلسیم و منیزیم، رزین به حالت اشباع می‌رسد و در آب خروجی یون‌های سختی دیده می‌شود. با وقوع حالت اشباع، دستگاه تصفیه آب رزینی باید وارد فاز بک واش ‌و احیای رزین شود.

مرحله دوم بک واش (Backwash): از مراحل مهم کار شستشوی دستگاه، بک واش یا شستشوی معکوس آن است. در بلاگ بک واش سختی گیر رزینی به طور کامل با انجام این فرایند آشنا شوید و فیلم شستشوی سختی گیر رزینی را مشاهده نمایید. در بک واش، رزین انبساط پیدا کرده و ذرات درگیر شده در آن از دستگاه خارج می‌شوند. بک واش به منظور شستشوی رزین‌ها و آماده سازی آن‌ها برای مرحله احیا است.

مرحله به مرحله طرز کار سختی گیر رزینی

مرحله سوم اضافه کردن محلول آب و نمک (Brine Draw): پس از آماده سازی رزین‌ها، برای تبادل کلسیم و منیزیم انباشته شده در رزین با سدیم، مرحله احیا انجام می‌شود. پیشنهاد می‌شود بلاگ احیای سختی گیر رزینی را بخوانید و مرحله به مرحله انجام دهید. اضافه کردن محلول آب و نمک در بستر رزین باعث تبادل یون معکوس شده با یون سدیم موجود در آب و نمک است. در این مرحله رزین موجود در مخزن احیا می‌شود.

شستشوی آهسته (Slow Rinse): پس از افزودن محلول آب و نمک، بستر رزین باید به ‌طور کامل و با شستشوی آهسته تمیز شود تا آب و نمک به‌طور کامل از دستگاه خارج شوند.

شستشوی سریع (Fast Rinse): جهت قرارگیری دستگاه در وضعیت سرویس، نیاز است که تمام املاح باقیمانده از بستر خارج شوند. در این مرحله با انجام شستشوی سریع، دستگاه آماده انجام حذف سختی از آب است.

عملکرد سختی گیر رزینی چه مزایایی دارد؟

با محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی متناسب با موقعیت مورد نظر و مقدار دبی آب سخت، دستگاه ساخته می‌شود. طرز کار این دستگاه بسیار ساده است و مزایای متعددی دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره می‌شود. رسوبات آهکی باعث کاهش کارایی و خرابی زودرس تجهیزات می‌شوند. این دستگاه با حذف این رسوبات، عمر مفید تجهیزات را افزایش می‌دهد. با حذف رسوبات، هزینه‌های تعمیر و نگهداری سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی کاهش می‌یابد. آب سخت نیاز به مصرف مواد شوینده را بیشتر می‌کند.

عملکرد سختی گیر رزینی چه مزایایی دارد؟

در نتیجه با استفاده از آب نرم، مصرف مواد شوینده کاهش یافته و کیفیت شستشو بهتر می‌شود. آب نرم برای پوست و مو بسیار مناسب است و از خشکی و آسیب دیدن آن‌ها جلوگیری می‌کند. رسوبات معدنی می‌توانند به عنوان عایق عمل کرده و راندمان انتقال حرارت را کاهش دهند. طرز کار سختی گیر رزینی به گونه‌ای است که با کاهش سختی آب، انتقال حرارت بهتر انجام شده و مصرف انرژی کاهش می‌یابد. حذف یون‌های سختی از آب باعث بهبود طعم و کیفیت آب آشامیدنی شده و برای استفاده در صنایع غذایی، دارویی و… نیز مناسب‌تر است.

در انتها

عملکرد سختی گیر رزینی باعث از بین رفتن سختی آب و تولید آب نرم و باکیفیت می‌شود. با نصب سختی گیر رزینی و حذف موثر یون‌های سختی از آب، عملکرد تجهیزات بهبود می‌یابد و هزینه‌های تعمیر و نگهداری کاهش پیدا می‌کند. این دستگاه به عنوان یک راه‌ حل مقرون ‌به ‌صرفه و موثر برای رفع مشکلات آب سخت در بسیاری از صنایع و مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با رعایت نکات فنی طرز کار سختی گیر رزینی و استفاده صحیح از آن ، می‌توانید سختی آب را کاهش داده و از مزایای آب نرم برای سلامت، کارایی دستگاه‌ها و کیفیت زندگی بهره‌مند شوید. شرکت البرز تصفیه ایرانیان با سال‌ها تجربه (از سال 1352) در زمینه طراحی، ساخت و اجرای تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب، راه‌ حل‌های نوین و کارآمدی را برای صنایع و سازمان‌ها ارائه می‌دهد. تخصص این شرکت در ارائه محصولات با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای جهانی است. جهت دریافت مشاوره رایگان و داشتن هرگونه سوال در خصوص عملکرد سختی گیر رزینی با شماره‌های 09334808953 یا 02191096043 تماس حاصل فرمایید.

ابنستاگرام البرز تصفیه ایرانیان تلگرام البرز تصفیه ایرانیان

برچسب ها :

ببیشتر بدانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا