البرز تصفیه ایرانیان

احیای سختی گیر رزینی | راهنمای تضمینی در کمتر از 10 دقیقه

فرایند احیای سختی گیر رزینی در صنعت تصفیه آب به منظور حفظ کیفیت آن امری ضروری است. احیای سختی گیر را یاد بگیرید و عمر دستگاه خود را افزایش دهید!
احیای سختی گیر رزینی

آیا می‌دانید سختی گیر رزینی شما با گذشت زمان ممکن است کارایی خود را از دست بدهد؟ اگر با مشکلاتی مثل کاهش کیفیت آب یا کاهش عملکرد سختی گیر مواجه شده‌اید، این بلاگ دقیقاً برای شماست! احیای سختی گیر رزینی عمر دستگاه شما را افزایش می‌دهد، هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش داده و کیفیت آب را بهینه می‌نماید. ما قصد داریم به تفصیل فرایند احیای سختی گیر رزینی و اهمیت آن را توضیح دهیم. در این بلاگ ضمن آشنایی با علامت‌‌های نیاز دستگاه به احیای رزین با نمک و بهترین زمان احیا سختی گیر رزینی ، با مراحل و نحوه احیای سختی گیر رزینی، 9 اشتباه رایج در احیای دستگاه و فیلم احیای سختی گیر رزینی فلزی آشنا می‌شوید. همچنین pdf روش احیا سختی گیر رزینی برای دانلود در اختیارتان قرار می‌گیرد.

افزایش بازدهی و طول عمر تجهیزات با احیای سختی گیر رزینی

همانطور که در بلاگ سختی گیر رزینی چیست با این دستگاه آشنا شدید، می‌دانید که یکی از مهم‌ترین تجهیزات در صنایع و مصارف خانگی است. این دستگاه به منظور حذف سختی آب و مقابله با مشکلات رسوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرحله بازسازی یا احیای سختی گیر رزینی بخش ضروری سیستم تصفیه آب می‌باشد. احیای سختی گیر رزینی به شیوه درست، بازدهی این دستگاه‌ را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

تماس و مشاوره رایگان البرز تصفیه ایرانیان

رازهایی که متخصصان درباره احیای سختی گیر رزینی نمی‌گویند

رزین‌های تبادل یونی مواد پلیمری هستند که قدرت چسبندگی و قابلیت تبادل یون‌های محلول در آب را دارند. رزین تبادل یونی به عنوان قلب این دستگاه، در کاهش سختی آب نقش مهمی دارد. مقدار رزین‌های استفاده ‌شده در این دستگاه‌، طبق محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی تعیین می‌شوند و دارای طول عمر بالا و قابلیت احیای مکرر هستند. احیای رزین سختی گیر علاوه بر افزایش دوام دستگاه، به کاهش هزینه‌های نگهداری نیز کمک شایانی می‌نماید. پس از نصب سختی گیر رزینی، به مرور زمان و با استفاده متوالی از آن، قدرت تبادل یون در رزین کاهش می‌یابد. در این حالت توانمندی حذف سختی دستگاه به طور قابل توجهی کاسته و به اصطلاح رزین اشباع شده است. در این زمان نیاز است که احیای رزین با نمک انجام شود. احیای رزین سختی گیر به منظور بازگرداندن سدیم از دست رفته دانه‌های رزین انجام می‌گیرد و گام مهمی در افزایش کارایی و بهبود تبادل یونی می‌باشد.

نگهداری و سرویس سختی گیر رزینی چگونه است؟

نگهداری مناسب از دستگاه باعث می‌شود عمر مفید و بازدهی آن افزایش یابد. نگهداری و سرویس این دستگاه شامل شستشو یا بک واش، احیای رزین با نمک و تعویض رزین سختی گیر می‌باشد. در تمام دستگاه‌های سختی گیر رزینی فلزی و سختی گیر رزینی FRP از احیای رزین با نمک استفاده می‌شود.

نگهداری و سرویس سختی گیر رزینی

سختی گیرهای رزینی تمام اتوماتیک، فرایند شستشو و احیای رزین سختی گیر را به‌ طور کاملاً خودکار انجام می‌دهند و نیاز به دخالت اپراتور در آن‌ها کم است. این ویژگی، نگهداری دستگاه را ساده‌تر می‌کند. برای آشنایی بیشتر با نحوه احیای رزین، شستشوی مخزن و نکات نگهداری، می‌توانید از توصیه‌های کارشناسان و اطلاعات سازنده دستگاه بهره‌مند شوید.

علامت‌ های نیاز به احیای سختی گیر رزینی

طبق علامت و فاکتورهای مختلف دستگاه، به صورت دوره‌ای عملیات احیای رزین سختی گیر انجام می‌شود. با گذر زمان، بازدهی رزین‌ها کاهش یافته و مواد معدنی بیشتری در آب مشاهده می‌شود. وجود این ناخالصی‌ها باعث افزایش مصرف انرژی در ماشین‌های تولیدی می‌شود. همچنین در مواردی که دستگاه نمی‌تواند عملکرد موثر خود را ادامه دهد، احیای آن نیاز است.

مراحل و نحوه احیای سختی گیر رزینی فلزی مجهز به شیر چدنی

همان‌طور که اشاره شد، پس از مدتی استفاده از سختی گیر رزینی فلزی و FRP ، رزین های تبادل یونی داخل دستگاه‌ نیاز به احیا پیدا می‌کنند تا عملکرد بهینه خود را حفظ نمایند. به صورت متناوب و در بازه زمانی 8 تا 72 ساعت، بسته به طراحی و ظرفیت دستگاه باید نسبت به احیای رزین اقدام نمود. پیش از انجام احیای سختی گیر رزینی به کمک کیت سختی سنج، نیاز دستگاه به فرایند احیا سنجیده می‌شود. فرایند احیای رزین سختی گیر دقیقاً بر عکس عمل سختی گیری آب است. در احیای رزین با نمک ، یون‌های کلسیم و منیزیم جذب ‌شده توسط رزین، از آن جدا شده و مجدداً با یون‌های سدیم جایگزین می‌شوند. مراحل و نحوه احیای سختی گیر رزینی به شرح زیر می‌باشد:

مراحل و نحوه احیای سختی گیر رزینی فلزی مجهز به شیر چدنی

بک واش سختی گیر رزینی یا شستشوی معکوس (Backwash): برای انجام بک واش سختی گیر رزینی ، شیر خروجی را ببندید و همزمان شیر دور ریز دستگاه را باز کنید. شیر چند حالته را روی حالت شستشو (Wash) قرار دهید. در این مرحله آب از پایین وارد بستر رزین شده و موجب جدا شدن دانه‌های آن می‌شود. در شستشوی معکوس علاوه بر شناور و منبسط شدن دانه های رزین و آماده شدن آن‌ها برای عمل احیا ، ذرات معلق درگیر شده از آن‌ها جدا و از دستگاه خارج می‌شوند. این مرحله معمولاً 5 تا 15 دقیقه طول می‌کشد. بکواش را تا زمانی ادامه دهید که آب شفاف و تمیز از دستگاه خارج شود.

مکش آب و نمک یا تزریق محلول احیا کننده: شیر مخصوص محلول آب و نمک را باز نمایید. شیر چند راهه را روی حالت احیا (Regeration) قرار دهید تا محلول احیا کننده وارد دستگاه شود. محلول احیای سختی گیر رزینی وارد بستر شده و پس از جایگزینی یون ها به کمک لوله تخلیه از دستگاه خارج می‌شود. این مرحله را تا زمانی ادامه دهید که محلول نمک غلیظ موجود در تانک نمک تخلیه شود. انجام پروسه تزریق محلول بین 15 تا 60 دقیقه زمان می‌برد. سپس شیر مخزن نمک را می‌بندیم. (میزان نمک مورد استفاده برای احیای رزین به ازای هر لیتر رزین 150 گرم نمک خالص است).

نحوه احیای سختی گیر رزینی

شستشوی آهسته و سریع: پس از پایان احیای رزین با نمک ، لازم است تا بستر رزین با آب خام شستشو داده شده و محلول باقیمانده تخلیه شود. این مرحله را تا زمانی که آب خروجی از لوله تخلیه شیرین شود ادامه دهید. پس از اتمام شستشو، شیر دور ریز را بسته و شیر خروجی دستگاه را باز کنیم و شیر چند راهه را در حالت Run قرار دهید. دستگاه آماده است تا عمل سختی گیری آب را از سر بگیرد.

pdf روش احیا سختی گیر رزینی

برای رسیدن به عملکرد و کارایی بالای دستگاه، نیاز است که فرایند احیا سختی گیر رزینی به صورت اصولی و کامل انجام شود. جهت دریافت و آموزش نحوه احیای سختی گیر رزینی ، فایل Pdf روش احیای سختی گیر رزینی را دانلود نمایید. در صورت وجود هرگونه مشکل با کارشناسان فنی البرز تصفیه ایرانیان در ارتباط باشید.

9 اشتباه رایج در فرایند احیای سختی گیر رزینی

اشتباهات رایج در فرایند بک واش سختی گیر رزینی باعث کاهش راندمان، خرابی دستگاه و افزایش هزینه‌های نگهداری آن می‌شود. در ادامه با 9 اشتباه رایج در احیای سختی گیر رزینی آشنا می‌شوید:

  1. تنظیم دوره‌های احیا بیش از حد کوتاه یا طولانی : اگر فاصله زمانی شستشو کوتاه باشد، رزین به خوبی اشباع نمی‌شود و بازدهی کاهش می‌یابد. اگر فاصله طولانی باشد، تجمع بیش از حد رسوبات موجب کاهش ظرفیت رزین و انسداد بستر رزینی می‌شود.
  2. فشار نامناسب آب : فشار کم آب باعث تمیز نشدن رزین و فشار زیاد آن باعث شکسته شدن و آسیب دیدن دانه‌های رزین می‌شود.
  3. مدت زمان ناکافی یا بیش از حد طولانی برای تزریق آب نمک سختی گیر رزینی : شستشوی ناکافی باعث باقی ماندن رسوبات در رزین شده و شستشوی طولانی باعث هدر رفت محلول احیا می‌شود.
  4. استفاده از آب با کیفیت نامناسب برای احیا : استفاده از آب سخت یا دارای آلودگی برای احیا موجب افزایش رسوبات روی رزین و کاهش طول عمر آن می‌شود.
  5. عدم کنترل دما در آب شستشو : استفاده از آب با دمای بالا باعث آسیب رسیدن به رزین و دمای پایین آب باعث کاهش کارایی شستشو می‌شود.
  6. خرابی یا تنظیم نادرست شیر کنترل : اگر شیرهای کنترلی دستگاه به طور صحیح تنظیم یا نگهداری نشوند، جریان آب به درستی هدایت نشده و فرایند احیا سختی گیر رزینی به طور کامل انجام نمی‌گردد.
  7. عدم انجام شستشوی دوره‌ای یا نگهداری از رزین : اگر نگهداری از رزین و شستشوی دوره‌ای آن به طور منظم انجام نشود موجب رسوب‌ گذاری و کاهش عمر رزین می‌گردد.
  8. عدم بررسی سختی آب خروجی پس از احیای دستگاه : عدم توجه به کیفیت آب خروجی باعث کاهش عملکرد دستگاه بدون آگاهی کاربر می‌شود.
  9. نداشتن اطلاعات کافی اپراتور درباره مراحل و الزامات احیا رزین : عدم آموزش صحیح اپراتور، اشتباهات مکرر در تنظیمات و عملیات را در پی خواهد داشت

چند وقت یکبار باید احیا سختی گیر رزینی انجام شود؟

زمان‌بندی انجام احیا سختی گیر رزینی به چندین عامل بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها ظرفیت رزین و سختی آب ورودی، کیفیت آب و میزان مصرف آن، برنامه احیای رزین و شرایط محیطی و فنی است. اگر مصرف آب، زیاد یا کیفیت آب ورودی پایین باشد، رزین سریع‌تر اشباع می‌شود و فرایند احیا باید با تناوب بیشتری انجام شود. برنامه‌ریزی دقیق احیا که شامل شستشوی معکوس است، باید با نیاز سیستم هماهنگ باشد. عواملی مثل دمای محیط، نوع سیستم و کیفیت نمک احیا می‌تواند بر تناوب شستشو تاثیر گذار باشد.

بهترین زمان احیای سختی گیر رزینی

بهترین زمان احیای سختی گیر رزینی، با کنترل میزان سختی آب تصفیه شده تعیین می‌گردد. هنگامی که رزین به نقطه اشباع می‌رسد، کارایی دستگاه کاهش یافته و آب نرم خروجی مطلوب نیست. کیت تست سختی آب، وجود یون های سختی در آب را تایید می‌نماید. بهترین زمان احیای سختی گیر رزینی همین موقع و در ساعات کم مصرف دستگاه است. زمان احیای رزین در دستگاه‌هایی که شیر کنترلی تمام اتوماتیک دارند به صورت اتوماتیک بر اساس تنظیمات اپراتور انجام می‌شود.

تماس و مشاوره رایگان البرز تصفیه ایرانیان

حرف آخر

نظارت منظم بر عملکرد طرز کار سختی گیر رزینی و تنظیم چرخه احیای سختی گیر رزینی بسیار ضروری است. افزایش سختی آب، کاهش راندمان دستگاه از عوامل نیاز به احیای مکرر دستگاه است. احیای رزین با نمک باید مطابق با دستورالعمل‌های سازنده انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل گردد. شرکت البرز تصفیه ایرانیان به عنوان سازنده تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب، خدمات متنوعی از جمله طراحی، ساخت و نصب تجهیزات تصفیه، مشاوره و پشتیبانی فنی ارائه می‌دهد. هدف این شرکت ارائه بهترین راه‌حل‌های تصفیه برای کاهش هزینه‌ها و بهبود بهره‌وری می‌باشد. ضمن دانلود فایل pdf روش احیا سختی گیر رزینی ، جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان متخصص ما، با شماره‌های 09334808953 یا 02191096043 تماس حاصل فرمایید.

ابنستاگرام البرز تصفیه ایرانیان تلگرام البرز تصفیه ایرانیان

برچسب ها :

ببیشتر بدانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا